Отборът на ЦСКА III постигна трета поредна победа в Югозападната Трета лига, надделявайки с 3:2 над Пирин II (Благоевград). Срещата се игра на стадион „Христо Ботев“ и бе с начален час 17:00.

Срещата премина през много обрати и драматични моменти, а победния гол за „червените“ дойде в заключителните секунди на добавеното време.

През по-голяма част от мача младите „армейци“ диктуваха събитията на терена. Те стояха по-добре на терена, пресираха съперника си високо и не оставяха много празни пространства. Играчите на ЦСКА III умело разиграваха топката и изчакваха търпеливо своите шансове.

Първата по-добра възможност за гол дойде в 18-ата минута, когато пробив на Васил Каймаканов отляво завърши с удар с левия му крак, а топката срещна страничния ляв стълб.

Малко преди да е изминал половин час Алесандро Николов и Илиян Димитров се отчетоха с неточни удари. Игровото преимущество на третия ни отбор даде резулат в 37-ата минута. След центриране на Димитър Христов топката намери включилия се Илиян Димитров, който с топовен изстрел от въздуха откри резултата за 1:0.

В последната минута на първата част домакините изравниха резултата, но това дойде след сериозни претенции за нарушение в наказателното поле в полза на ЦСКА.

През първите минути на второто полувреме играта се изравни. Така се стигна до 58-ата минута, когато Светозар Евтов изведе отново ЦСКА напред в резултата. Голът дойде след прекрасна отборна преса, която доведе до грешка в защитата на Пирин, а Евтов се възползва от нея и с хубав удар в средата на вратата вкара за 2:1. Последваха два опасни удари на Юлиан Гилов и Димитър Петров.

Непосредствено след тях Пирин II отново изравни резултата, след красив гол на Евгени Георгиев.

Минута преди края на срещата ЦСКА III бе много близо до гола, след като пробив и центриране отдясно на Александър Кожухаров намери Антон Толев, чийто удар от близка дистанция мина на сантиметри от вратата.
В заключителните секунди на добавеното време ЦСКА отбеляза победното попадение, а в герой се превърна Светозар Евтов. След страхотна комбинация с едно докосване между него и Антон Толев в наказателното поле, Евтов пое топката и мигновено стреля неспасяемо в близкия ъгъл за крайното 3:2.

С тази победа тимът на Румен Трифонов събра 13 точки и се изкачи на 9 позиция във временното класиране. В следващия си двубой ЦСКА III ще гостува на Септември II, в събота (28 септември) от 17:00 часа на стадион „Герман“ в село Герман.