Последното лятно попълнение на ЦСКА Лиъм Купър ще започне като титуляр в предстоящото гостуване на Черно море, пише „Тема Спорт“. Двубоят на „Тича“ е в събота от 20:00 часа и ще се яви дебют на централния защитник с червената фланелка.

Това ще е и първи мач в цялата му кариера на клубно ниво извън Англия. Както е известно, 33-годишният шотландец прекара последните 10 сезона в Лийдс, където се превърна в легенда, а преди това е носил екипите на Хъл Сити, Карлайл, Хъдърсфийлд и Честърфийлд. Купър подписа с ЦСКА в дните преди домакинството на Локо София, но нямаше как да бъде картотекиран за този мач заради липса на работна виза. Тя се забави и за двубоя с Берое, преди който Александър Томаш даде странно обяснение за казуса: „Мисля, че днес (б.р. – в петък) всичко ще бъде окей. Няма да го използвам в този мач, но за следващия трябва да бъде готов документално. Все пак това е ЦСКА“. Треньорът така и не разясни защо Купър не игра в Благоевград, след като в петък е трябвало да бъде картотекиран.

Важното е, че шотландецът вече е с права и дори ще стартира на „Тича“ за сметка на Браян Кордоба, който игра много слабо срещу Берое. Колумбиецът не се справи със задачите си във формация с трима централни защитници, като всички опасности за старозагорци дойдоха през неговата зона. Той бе лесно разминаван от противниковите нападатели, а беше и много неубедителен на втория етаж въпреки високия си ръст. Освен това има и сериозни технически дефицити, което ще го прати на пейката, където вече отиде Християн Петров, сгрешил фатално в дебюта на Александър Томаш срещу Ботев Пд (0:1).

Така към момента централната двойка защитници на ЦСКА ще се оформя от летните попълнения Лумбард Делова и Лиъм Купър. За последно 33-годишният шотландец е бил на терена в плейофния полуфинал-реванш на Лийдс срещу Норич в Чемпиъншип на 16 май.

Снимка: Lap.bg