Остават броени часове до момента, в който улиците на Благоевград ще почервенеят! Хиляди армейци от Югозападна България ще се съберат в града, за да подкрепят любимия отбор в необичайно негово домакинство. Армейците посрещат Берое в събота от 17:30 часа на стадиона на местния Пирин „Христо Ботев“ в двубой от 9-ия кръг на Първа лига.

Причина за преместването в дома на орлетата е затварянето заради концерти и ремонт на националното съоръжение „Васил Левски“, където червените приемат своите съперници, докато трае реконструкцията на „Българска армия“. Именно с нея бе свързана най-хубавата новина, която получи червена България през тази седмица. В четвъртък от клуба официално обявиха, че до дни започват строителните дейности и в рамките на 18 месеца ЦСКА трябва да има своя нов, модерен стадион. Съобщението нямаше как да не предизвика еуфория сред феновете, като това не е и единствената причина те да се намират в позитивно настроение.

В понеделник публиката на 31-кратните шампиони най-накрая се завърна на трибуните след над 3-месечно чакане, в което клубът изтърпяваше наказание. Присъствието на близо 3000 червени привърженици в „Надежда“ съвпадна с дебютната победа на Александър Томаш, който се ползва с огромна подкрепа от армейската общност. В Борисовата градина цари усещането, че кошмарният старт на сезона, влязъл в историята с безпрецедентния баланс от 5 загуби в 6 мача, вече е в миналото и с малки крачки отборът е поел безкомпромисно в правилния път. За това спомогна не само идването на Томаш, но и ударната селекция с 6 привлечени футболисти в края на лятото.

Всички тези фактори ще направят така, че в съботния следобед на „Христо Ботев“ да присъства впечатляващата бройка от над 5000 червени привърженици, при все че единият блок на стадиона ще е затворен заради последната санкция от БФС, която трябва да се изтърпи. Доброто армейско настроение ще залее Благоевград още в часовете преди мача, като феновете имат и организирано шествие, което ще тръгне в 16:30 ч. от площада пред Американския колеж. Все още в продажба са и малък брой свободни билети на цена от 10 лева, които могат да бъдат закупени от касата на стадион „Христо Ботев“ и онлайн на urboapp.com.

Еуфорията сред феновете се пренася и за гостуването на Черно море следващата седмица, като за часове те изкупиха стотици пропуски и за този мач. Ценните хартийки струват 15 лева и се продават в мрежата на Eventim.

Именно с юношата на варненци Илиан Илиев-младши пък е свързана единствената промяна, която Александър Томаш ще предприеме в стартовия състав за съботния сблъсък с Берое. Плеймейкърът ще запише първи мач като титуляр за ЦСКА, след като дебютира при победата с 3:0 над Локо Сф. Той ще стартира на дясното крило и ще замени Джейсън Локило, научи „Тема Спорт“.

Както вече писахме, Годуин Коялипу ще запази титулярното си място на върха на атаката, а същото се отнася за опериращите зад него Линдсет и Фаетон. В защита ще си партнират Вион, Кордоба, Делова и Пинто, а в нейното предмостие – игралите силно в „Надежда“ Кареасо и Джеймс Ето’о. С този състав ЦСКА ще гони втора поредна победа, а за нея ще опитат да помогнат и над 5000 по трибуните. В Благоевград предстои червен десант.