С нови два мача днес продължава 9-и кръг в Първа лига. От 17:30 часа ЦСКА ще посрещне Берое в Благоевград, а от 20:00 Лудогорец е домакин на Локомотив София.

За пръв път от много време Александър Томаш няма проблеми с контузени или наказани играчи. Пет от шестте нови попълнения вече имат документи за игра, като бившият капитан на Лийдс Юнайтед – Лиъм Купър, ще пропусне и този двубой. Той не игра с Локомотив София (3:0) заради липнсата на виза. В Благоевград ще бъде затворен един от секторите, защото ЦСКА все още изтърпява наказание. Феновете вече се завърнаха по трибуните, но за следващите две домакинства няма да бъдат отворени вратите на тяхната любима трибуна - Конкретно за този мач няма да може да се използва най-крайния блок откъм сектора за гости на централната трибуна, с изписаната буквата „Н“ от надписа „Пирин“.

От седем изиграни двубоя, ЦСКА записа едва две победи – над Хебър Пазарджик с 3:1 на „Васил Левски“ и с 3:0 над Локомотив София в „Надежда“. Освен това допусна пет загуби (0:1 от Лудогорец, 0:3 от Спартак Варна, 0:1 от Славия, 1:2 от Арда и 0:1 от Ботев Пловдив). „Армейците“ са на 13-а позиция и от тях се очаква да натрупат точки, за да се завърнат в челото.

Нападателят на Берое Франсиско Сагардия има фрактура на глезена след последния мач (0:1 с Ботев Пловдив). Ще му се наложи да носи гипс между 30 и 45 дни. Контузии преди регионалното дерби с „канарите“ лекуваха българите Викторио Вълков и Стефан Гаврилов. Дуото до последно ще е под върпос за предстоящия сблъсък с ЦСКА. Още един мач от наказанието си има да изтърпи пък звездата на отбора – Сантиаго Годой, известен като Кошмара. Добра новина за треньора Хосе Луич Ачиари е, че изтече санкцията на Франко Рамос Минго. Иначе специалистът отбеляза една година, откакто е начело на заралии.

Лудогорец продължава да се справя много добре в първенството и ще иска да запише поредна победа. Наред идва домакинство на Локомотив София.

Шампионите няма да имат никаква милост срещу не особено претенциозния си опонент. Поне такива са очакванията. На този стадион тимове като "железничарите" обичайно ядат здрав пердах, така че няма да е изненада да се стигне до резултатна победа на домакините.

Пълна програма за 9-ия кръг в Първа лига:

Петък, 20 септември

Хебър - Септември София 1:2

Събота, 21 септември

17:30 ч, ЦСКА - Берое

20:00 ч, Лудогорец - Локомотив София

Неделя, 22 септември

17:30 ч, Славия - Левски

20:00 ч, Спартак Варна - Черно море

Понеделник, 23 септември

17:30 ч, Крумовград - Ботев Враца

20:00 ч, Арда - Ботев Пловдив.