Треньорът на ЦСКА Александър Томаш заяви, че още не е взел категорично решение кой да бъде капитан на отбора.

При победата с 3:0 над Локомотив София, лентата беше на ръката на вратаря Густаво Бусато. Но за нея има още претенденти, а ако бъде дадена на бразилския страж, това означава, че новото попълнение Иван Дюлгеров ще е постоянна резерва. Това със сигурност няма да се хареса на юношата на Черно море, който също притежава отлични качества под рамката.

"Последния мач Бусато беше капитан. На мен ми хареса това, което той направи преди, по време и след мача. Това не означава, че той ще е капитан на отбора. Ще преспя и днес и утре, буквално преди мача, ще реша кой ще носи лентата. Не съм от суетните хора, които имат суеверия. Суеверията са за слабите. Не се притеснявам да импровизирам. Самите футболисти няма да знаят кой ще е капитан. Може пак да е Бусато. Така показвам на тях, че за мен всеки е важен. Дори тези, които не започват мача, са по-важни, защото неминуемо ще се направят смени. Аз изисквам от тях да са над нивото на отбора", каза Томаш на днешната си пресконференция.

"Лидер не се ражда, той се изгражда. Линдсет е доста, доста добър футболист. Движенията му, всичко е доста позитивно. Но аз го познавам и като човек. За мен е много важно да познавам персонално хората. За да надскачат себе си, те трябва да са в комфортната си зона, но през седмицата аз да ги изкарвам от нея. За да надскачат себе си. Той също ще носи лентата. Това, което му казах, е, че съм убеден, че ще падне товар от него. Той още утре ще покаже повече от това, което може. Важното е да разберем с екипа ми къде да натиснем и къде да отпуснем", добави Томаш.

Снимка: Lap.bg