Едно от най-любопитните имена в селекцията на ЦСКА безспорно е това на косовския национал Зюмюр Бютучи. Усмихнат, позитивен и готов за шеги, Зюм – както го наричат всички в отбора – имаше възможност да усети магията „ЦСКА“ още по време на дебютния си двубой срещу Локомотив, белязал завръщането на червените фенове по трибуните. Той се включи през второто полувреме при победата с 3:0 в „Надежда“ и веднага впечатли с отлична техника и поглед върху играта.

В първото си интервю специално за медийните канали на ЦСКА, 27-годишното ляво крило разкрива, че адаптацията му върви по план и се чувства прекрасно, макар и в съвсем нова обстановка. „Тук е много различно. Всяка страна има собствен стил, хората са специфични, но в същото време заради опита ми с националния отбор на Косово усещам и общи неща с България. Но за мен е по-лесно да се адаптирам на ново място, тъй като съм живял в много различни държави и съм свикнал“, признава Бютучи. И добавя, че решението да дойде в ЦСКА е добре подготвено: „Усетих голямото желание на клуба да ме привлече. Преговорите продължиха дълго, но в крайна сметка желанията ни съвпаднаха. Проведох сериозен разговор и с треньора. Всичко това ме накара да се почувствам уверен, че можем да постигнем успехи заедно. Това бе важно решение в кариерата ми, предварително бях говорил с Делова, Хайнц и Линдсет, които познавам заради връзката ми с Норвегия. Те бяха много положително настроени“.

Зюм е силно впечатлен от колектива в новия си тим. „Разполагаме с добър отбор. Треньорите се отнасят еднакво към всички и помагат на всеки да се учи, да се впише в схемата възможно най-бързо. Опитваме се да повишим сплотеността и да се чувстваме като семейство, защото това е много важно, ако искаш да си успешен“.

Феноменалната подкрепа от феновете е нещото, което най-много го е впечатлило в първия му мач с ЦСКА. „Хубаво е, че спечелихме трите точки. Теренът беше много труден за игра, но най-важното е, че победихме. Нашите фенове бяха страхотни. Целият сектор беше пълен. Разбрах, че това е бил първият мач с фенове този сезон. Бяха невероятни и се надявам, че ще продължат да ни подкрепят във всеки мач, защото това ни помага много. Имам усещане, че тук ще постигнем страхотни неща“.

Сам признава, че футболният профил е тотално различен от личния му характер: „На терена съм малко луд. Извън него съм много спокоен, така че всеки си мисли, че няма как да съм толкова луд. Искам да използвам максимално уменията си – да дриблирам, да центрирам, да бия удари. Напълно съм убеден, че ще помогна на отбора“.

Бютучи вярва в доброто бъдеще на ЦСКА. „Знам, че вече съм част от най-големия клуб в България. Искаме винаги да бъдем на високо ниво. Знам, че тимът е имал трудно начало на сезона, но сега имаме нови треньори и нови попълнения. На прав път сме и искаме да докажем, че наистина сме най-добрият отбор. Начинът да излезеш от такава ситуация е да си силен психически и да работиш здраво. Това е урокът, който научих в моята кариера  дотук – това е единственият изход от трудностите“.