Журналистът на радио Би Би Си Адам Поуп удостои с обширен материал напускането на Лиъм Купър на Лийдс и преминаването му в ЦСКА.

„Всеки фен има свой собствен спомен за Купър. Да се контузи, вкарвайки жизненоважен гол с глава при равенството 2:2 срещу Кардиф в дебюта на Даниел Фарке, е типичен пример за неговата отдаденост. Затова и му пасва отлично да се присъедини към българския Централен спортен клуб на армията, известен още като ЦСКА-София. Cooper the trooper (от англ. – войникът Купър), който разбира своите хора, своя полк и това, за което се бори“, гласеше част от анализа.

„За мен беше удоволствие и привилегия да бъда негов мениджър. Фантастичен футболист, фантастичен човек и легенда на клуба. Това, което той направи за Лийдс през последното десетилетие, няма аналог и ще живее вечно. Той винаги ще бъде клубна легенда“, заяви на днешната си пресконференция треньорът на йоркшърци Даниел Фарке. Припомняме, че в сряда от клуба се сбогуваха емоционално с Купър, а той също изпрати прочувствено съобщение към феновете.