Трансферът на легендата на Лийдс Лиъм Купър в ЦСКА се бави заради искане на шотландеца срокът на договора да бъде повече от две години, съобщава „Мач Телеграф“. Това е единствената пречка пред подписването на сделката, но се очаква тези дни тя да бъде преодоляна и Купър да бъде представен като нов футболист на „червените“. Все пак източници от клуба споделиха, че шансовете на шотландеца да подпише договор с тима на Александър Томаш са под въпрос, заради изискването му. От ЦСКА твърдо държат договорът да е за две години.

Независимо от изхода на преговорите, Купър ще е последният трансфер през това лято в състава на ЦСКА, категорични са от „Панчарево“. Единственият проблемен пост в състава на Александър Томаш остава централният защитник. През лятото ЦСКА се раздели с трима на тази позиция, а сега взе само един – косоваря Делова. Според треньорския щаб липсата на защитник с лидерски качества може да окаже много негативно влияние върху представянето на отбора. Поради тази причина през зимния трансферен прозорец усилията на шефовете ще бъдат насочени именно към търсенето на такъв тип играч.

В същото време директорите на ЦСКА са обещали на треньора, че след края на есенния сезон далеч по-навреме ще започнат работа по селекцията, за да не се стига до абсурдната ситуация от това лято, когато новите играчи бяха привлечени буквално в последната седмица от прозореца.

Снимка: Lap.bg