Двустранната игра между ЦСКА и дублиращия отбор, воден от Владимир Манчев, създаде много нерви на треньора на армейците Александър Томаш.

Въпреки че възпитаниците му разгромиха съотборниците си с 6:2, новият наставник беше недоволен от почти всяко тяхно решение в течение на мача и се наложи многократно да спира играта, за да им обяснява разпалено какво е трябвало да направят в конкретната ситуация, пише Тема спорт. Спарингът се изигра в събота сутринта на терените на „Евима“ в Банско, където червените проведоха 6-дневен лагер, и беше във формат от две части по 35 минути.

Неофициален дебют записаха четири от новите попълнения – Илиан Илиев-младши, Зюмюр Бютучи, Аарон Исека и Джеймс Ето’о. Първите трима ознаменуваха представянето си с попадения. Първоначалният план беше всеки от новите да получи по едно полувреме на терена, но се наложи привлеченият от Ботев Пловдив камерунец да бъде заменен принудително още в 18-ата минута.

Той започна като титуляр в центъра редом до Марселино Кареасо в любимата постройка на Томаш – 4-2-3-1, която той очевидно ще налага в ЦСКА. Именно колумбийският партньор на Ето’о най-често си навличаше гнева на треньора с грешни подавания при изнасянето и разиграването. Доста забележки имаше и към защитниците. Новият наставник държи топката да достига противниковата половина с пасове по земя, което засега доста затруднява червените футболисти.

Снимка: Lap.bg