Преди броени часове ЦСКА обяви поредния си трансфер в лицето на Аарон Исека, а в Гърция обявиха колко са платили „червените“ на тамошния ОФИ Крит. Изданието Oficrete.gr пише, че ЦСКА е платил 1,2 милиона евpo за брата на Миши Батшуай, а ОФИ Крит ще има 10% от бъдеща продажба на белгиеца. Островният тим закупува Исека едва през този януари за около 100 000 евро.

Gol.bg отбелязва, че така Исека се превръща в третата най-скъпа покупка в историята на ЦСКА след Лео Лима купен през 2003 година за 2,2 млн. евро и Матиас Фаетон, взет миналото лято за 1,6 млн. евро.

Сделката до последно бе под въпрос с оглед късното си осъществяване. В крайна сметка ОФИ и ЦСКА са уредили административните подробности около белгиеца, който ще се конкурира с Годуин Коялипу за върха на „червената“ атака.

Любопитно е, че Исека е изключително религиозен, отбелязва „Мач Телеграф“. Той е ревностен християнин, като точно преди една година е бил кръстен в езеро. Дори в официалното си обръщение към феновете на ЦСКА той е облечен с тениска, на която има изображение на Иисус Христос и надпис „Божиите очи“.

Той има дългогодишна връзка със своята любима Шанън. Двамата се радват на две деца – момченце и момиченце.