Новият ляв бек на ЦСКА Мика Пинто е роден в Люксембург и прекарва първите години от живота си във Великото Херцогство, но първият национален отбор, за който играе, е този на Португалия. През 2010-а той дебютира за юношите до 18 г. на мореплавателите, а по-късно играе и за тима до 20 г.

Именно с него през 2013-а Пинто участва на световното първенство в Турция. Той е титуляр и в 4-те мача, но Португалия отпада на 1/8-финалите от Гана. Много интересно е, че победител в турнира става Франция с централен нападател… Тибо Вион, пише Тема спорт.

„Имахме невероятни играчи: Андре Гомеш, Брума, Бруно Варела, Жоао Марио, Жоао Кансело… Това беше страхотен момент в кариерата ми, уникално преживяване. Но в същото време бяхме разочаровани. Чувствахме, че сме един от най-силните отбори заедно с Франция, която спечели. Знаехме, че можехме да направим повече“, разказва Пинто за надпреварата.

Това са и последните мачове на защитника за Португалия, като от 2020-а насам той носи екипа на родината си Люксембург и вече има 32 мача и 1 гол за тима.