Новият треньор на ЦСКА Александър Томаш няма да може да използва пълноценно започващия днес лагер на тима в Банско, поне що се отнася до играта на защитния вал. Цели трима футболисти, които се очертава да имат основна роля при 46-годишния специалист, няма да бъдат на негово разположение в следващите дни, тъй като са ангажирани с националните си отбори.

Новото попълнение Мика Пинто е повикан от Люксембург за мачовете от Лигата на нациите със Северна Ирландия на 5 септември, четвъртък, от 21:45 часа и Беларус на 8 септември, неделя, от 16:00 ч. Припомняме, че четвъртият отбор в група 3 на Лига С в турнира е България. Трикольорите ще премерят сили с Люксембург през октомври у нас. Освен Пинто, в състава е извикан и доскорошният защитник на ЦСКА Енес Махмутович.

Централният защитник Лумбард Делова също ще играе в Лига С на надпреварата, но в група 2, като неговият Косово ще срещне  Румъния на 6 септември от 21:45 часа и Кипър на 9 септември от 19:00 ч.

Християн Петров пък бе повикан от селекционера на младежкия национален отбор Александър Димитров за ключовата евроквалификация с Полша на 10 септември от 19:00 ч.

Така от защитниците Александър Томаш ще може да работи само с Тибо Вион, Сейни Санянг, Браян Кордоба и Иван Турицов, на когото даде капитанската лента в дебюта си срещу Ботев Пловдив в петък.