Ръководството на ЦСКА уреди една от звездите на Ботев (Пловдив) – Джеймс Ето’о, пише dsport. Шефовете на двата клуба си стиснаха ръцете за много сериозна за родните стандарти сума, като се очаква единствено 23-годишният африканец да се разбере за личните си условия с червените и след това, ако всичко е наред, да пътува с новите си съотборници за Банско, където треньорът Александър Томаш ще заведе тима на лагер.

Камерунецът, който е един от най-добрите играчи на канарчетата през последните два сезона, е изрично пожелан от новия наставник Томаш, който искал на всяка цена поливалентния футболист в състава си. Той го познава отлично и вярва, че Ето‘о ще му свърши страхотна работа.

Именно поради това шефовете на клуба направили всичко възможно, за да направят светкавичен трансфер, който да подсили тима след катастрофалното начало от пет загуби в първите шест мача за сезона, донесли до момента крайно незадоволителните едва три точки в актива на ЦСКА.

На този етап пречка може да се окаже единствено исканите от мениджъра на футболиста доста високи възнаграждения. Агентът на играча, който скоро влезе официално в Клуб 100 на Ботев (Пловдив) по изиграни мачове, пристигна в столицата, за да води днес преговорите със спортния директор Филип Филипов.

Шефовете на червените, които правят всичко по силите си през последните дни, за да завършат набелязаните трансфери, след забавянето със селекцията, дори имат готов план “Б”, ако мениджърът на Ето`о продължи да иска толкова високо възнаграждение.

Интересното е, че с днешна дата резервният вариант на ЦСКА е отново камерунец, но национал с много по-голям международен опит и с 80 мача в Бундеслигата и участие на Световното първенство в Катар – Пиер Кунде, който е с пет години по-възрастен от Джеймс Ето`о, но е дал съгласието да пристигне ЦСКА моментално, а има и предимството да е свободен агент и да не се плаща трансферна сума за него.

Томаш иска Ето’о и именно затова клубът е дал пълен картбланш да плати доста по-висока сума от реалната цена на камерунеца, който вече беше спазарен от шефовете на жълто-черните за Пари (Нижний Новгород). Играчът обаче отказа категорично да пътува за Русия, тъй като има по-добри лични условия от френския Сент Етиен. Десетократният шампион на Франция, който е на последно място в Лига 1, обаче предлага много по-ниска оферта за камерунеца от руснаците, което пък не задоволяваше шефовете на канарчетата.

Това забави трансфера на играча след отпадането на пловдивчани от Лига на конференциите и сега ЦСКА е на път да обяви още едно ново попълнение, което да играе водеща роля в тима на Томаш.