ЦСКА е много близо до привличането на централния нападател Блаж Крамер, пише „Тема Спорт“. Армейците са постигнали споразумение с неговия клуб Легия Варшава относно трансферната сума за правата му, а 28-годишният словенец също е дал принципно съгласие да премине в Борисовата градина.

Предстои да бъдат уточнени последните детайли по сделката и 191-сантиметровият таран да пристигне за подпис в София. Армейците спешно търсят подсилване в атака преди затварянето на трансферния прозорец, което у нас е в понеделник. Блаж Крамер има договор с с най-успешния полски клуб до края на сезона, а това лято бе много близо до трансфер на стойност 500 000 евро в турския Коняспор. Той дори пътува до южната ни съседка, но в крайна сметка сделката пропадна и се върна в полския тим.

Това обаче му подейства позитивно и от началото на кампанията той има 3 гола и 1 асистенция в 6 мача в местната Екстракласа, както и 2 попадения и 3 асистенции в 5 участия по пътя на Легия към основната фаза на Лигата на конференциите. Словенецът дори бе титуляр в четвъртък вечер при победата с 1:0 над косовския Дрита в плейофа-реванш на надпреварата. Силната форма на Крамер е повишила цената му и ЦСКА ще трябва да плати повече от спазарените с Коняспор половин милион евро. Червените обаче са готови да удовлетворят исканията на Легия, за да си осигурят нападателя, който има 5 мача за националния отбор на Словения.

Снимка: БГНЕС