Считаният за сигурен трансфер на левия бек Мика Пинто в ЦСКА се бави. Причина за това са разногласия между двете страни относно продължителността на договора на люксембургския национал, пише „Тема Спорт“.

31-годишният защитник настоява да се обвърже с армейците за два сезона, докато те му предлагат контракт до следващото лято. Пинто първоначално отказал категорично тази оферта, но след това размислил и в момента все пак изглежда по-близо до преминаване в ЦСКА. Информациите, появили се в медиите за проблем в хрущяла, който спъва трансфера, не отговарят на истината. Левият бек още е в София, изчаквайки развитие около ситуацията.

В следващите дни той трябва да пътува за родината си, тъй като беше повикан за мачовете на Люксембург в Лигата на нациите. През миналия сезон Пинто бе част от нидерландския Витес, като записа 23 мача, 1 гол и 2 асистенции в Ередивизие. Преди дни договорът му бе разтрогнат по взаимно съгласие и предстои да разберем дали ще подпише с ЦСКА. При провал в преговорите 31-кратните шампиони ще продължат да търсят „на пожар“ нов ляв бек, тъй като в момента разполагат на тази позиция само със Сейни Санянг. Те вече повече от месец опитват да се разделят с Брадли де Нойер.

Снимка: БГНЕС