Новият треньор на ЦСКА Александър Томаш е поискал да води тима още в утрешния сблъсък с Ботев Пловдив, пише Тема спорт. Двубоят  с канарчетата е от 21:30 часа на стадион „Локомотив“ в „Надежда“ и ще се проведе при закрити врата заради наказанието на армейците.

45-годишният специалист официално разтрогна договора си със Спартак Варна, след като ЦСКА плати неустойката му в размер на 250 000 лева. Снощи той официално беше представен от 31-кратните шампиони и в най-кратки срокове трябва да бъде регистриран в системата на БФС като треньор на отбора. Очаква се да няма проблеми това да се случи преди двубоя с Ботев Пд и именно Томаш да бъде край тъчлинията срещу канарчетата.

Друг е въпросът, че много треньори на негово място биха поискали да изгледат този мач от трибуните с оглед катастрофалното състояние на тима, както и факта, че няма да са провели нито една пълноценна тренировка с него. Томаш обаче желае от първия възможен момент да вземе всичко в ръцете си и влиза в огъня веднага. Ако случайно документите му не бъдат придвижени навреме, утре ЦСКА ще бъде воден от Владимир Манчев.

Треньорът на дубъла помагаше във вчерашното следобедно занимание на базата в Панчарево, но то бе водено от помощника на Томаш – Константин Мирчев, който пристигна минути преди неговото начало в 18:30 часа. По време на самата тренировка на червената база се появи и самият старши треньор, но той не участва в нея, а проведе разговори с директорите на клуба. Томаш за първи път ще води занимание на ЦСКА днес. Интересно е, че през миналата седмица той вече победи Ботев Пловдив с 1:0 като гост, но начело на Спартак.

Снимка: БГНЕС