ЦСКА преговаря за назначаването на Любослав Пенев като нов треньор на отбора в кризисен момент, след като направи най-слабия старт на сезон в историята си, твърдят колегите от corner.dir.bg.

Нечуваните четири загуби в първите пет мача направиха така, че раздялата с Томислав Стипич е само въпрос на формални преговори за това какво обезщетение трябва да получи хърватина, докато напуска София.

Любо Пенев води в момента Локомотив (Пд) и в понеделник ще има мач – в 19:00 часа неговият тим гостува на Септември в столицата. Стартът на Локо също не е особено убедителен със 7 точки от 5 кръга, а и се говори (неофициално) за търкания на треньора с ръководството на „Лаута“.

Ако нещата се развият по плана на шефовете на ЦСКА, още във вторник или сряда легендарната деветка на „червените“ ще поеме отбора, което ще е пето назначение на Любо като наставник на клуба, от който стартира в големия футбол.

Той донесе и последния засега трофей във витрината му – Купата на България през 2021 г.

А както от „Тема Спорт“ писахме, другият желание от армейското ръководство за поста старши треньор е Александър Томаш, който в момента е начело на Спартак Варна. Краен вариант за червените е връщане на Христо Янев.

Днешната тренировка на ЦСКА ще бъде водена от наставника на дубъла Владимир Манчев, а ако от клуба не назначат треньор до утре (вторник), той ще изведе отбора в домакинството на Ботев (Пловдив) този петък.

Снимка: Lap.bg