Легендарният футболист и треньор на ЦСКА Стойчо Младенов е много близо до завръщане в клуба на сърцето си, твърди „Тема Спорт“. Вече са водени разговори в тази посока и назначението може да се осъществи съвсем скоро. Все още не е окончателно уточнено какъв пост ще получи Екзекутора на Ливърпул.

Опциите са три – да замени Томислав Стипич като старши треньор, да заеме директорска позиция и да има решаващата дума при избора на следващ наставник, както и да съвместява двете длъжности, като получи цялата власт в Борисовата градина.

Хърватският специалист е сигурен пътник и може да бъде уволнен още при провал в съботното гостуване на Арда, без да се чака мача с Ботев Пд преди паузата за националните отбори. Освен треньорската рокада обаче е много вероятно да се стигне и до промяна в оперативното ръководство на клуба и освобождаване на някой от директорите.

Стойчо Младенов за последно бе част от ЦСКА през сезон 2021/22, когато изведе тима до груповата фаза на Лигата на конференциите, но напусна през пролетта на 2022-ра след голям скандал с тогавашния собственик Гриша Ганчев. Когато през това лято стана ясно, че ловешкият бизнесмен си тръгва от Борисовата градина, Екзекутора коментира евентуално свое завръщане в клуба.

„Не разсъждавам по този начин, ако имат нужда от мен – бих седнал да разговарям. Не съм гравитирал около ЦСКА – никога не съм бил такъв, няма и да бъда. Бил съм футболист и треньор там заради качествата ми, дали съм бил успешен – вече хората да ме съдят“, заяви Младенов преди няколко месеца.

За последно той работи като оперативен директор в ЦСКА 1948. Когато зае тази длъжност, обяви, че се отказва от треньорската професия. Такива са нагласите и в настоящите му разговори в ЦСКА, но не е изключено да застане начело на тима и да използва огромния си авторитет в опит да го изведе от дълбоката криза, в която се намира.