ЦСКА ще търси среща с кмета на Столична община Васил Терзиев относно възможността за промяна за провеждането на вечното дерби срещу Левски от 8-ия кръг, твърди „Блиц“.

Червените началници останаха разочаровани от новината, че вечното дерби ще се играе на 14 септември на „Герена“, без публика на гостуващия отбор. Клубът пусна декларация, в която обвини БФС в синьо пристрастие и обеща да обжалва решението пред Апелативната комисия.

Както е известно, БФС имаше вариант мачът с Левски да се играе на 25 септември, сряда. Столичната община обаче категорично отхвърли вероятността битката между сини и червени да се проведе в делничен ден.

В Борисовата градина не се отказват и ще продължат да настояват за промяна. В ЦСКА не изключват вероятността тя да се случи и да има нова дата за срещата, макар и това да изглежда почти невъзможно в момента.

Собственикът на Левски Наско Сираков пък не желаел да комуникира с армейското ръководство. От синия клуб подкрепят актуалното решение за провеждане на дербито.

Снимка: БГНЕС