Август вече е преполовен, а днес започва петият кръг в българското първенство. В същото време до затварянето на трансферния прозорец остават точно 17 дни – родните отбори имат право да осъществяват сделки с други клубове най-късно до 2 септември. След това ще могат да привличат само свободни агенти.

Именно предстоящият половин месец ще е изключително интензивен за ръководните фактори в ЦСКА, за които предстои „финален щурм“ на пазара, в който да осигурят на треньора Томислав Стипич нужните му футболисти. Още преди старта на сезона хърватинът призна, че с наличния потенциал реалната цел е Топ 5, и думите му се доказаха в първите три кръга, в които тимът допусна две загуби.

След изказването на специалиста бяха привлечени двама офанзивни играчи – Джейсън Локило и Годуин Коялипу, но амбициите в Борисовата градина са в следващите две седмици да бъдат взети още поне трима нови футболисти. И както и досега, за целта няма да бъдат пестени средства. По информация на „Тема Спорт“ в ЦСКА са отделили още над един милион евро за завършването на лятната си селекция. Търсят се нападател, крило и ляв бек, а не е изключено да се привлече и вътрешен халф.

До момента червените вече дадоха сериозни пари за нови състезатели. По непотвърдена информация Беверен ще получи около 1 милион евро за Годуин Коялипу. Локило струва около 400 000 евро, които ще прибере Хъл Сити. Балкани Косово пък взима 300 хиляди от европейската валута за правата на Лумбард Делова. Предстои да разберем в кой клуб и за кой футболист ще отиде следващата трансферна сума, която от Борисовата градина са приготвили. Такива със сигурност ще има.

Снимка: Lap.bg