Централният нападател Годуин Коялипу вече е в София, твърди „Тема Спорт“. Той трябваше да пристигне у нас, за да уточни последните детайли по преминаването си от Беверен в ЦСКА.

Това вече се е случило, като предстои днес 24-годишният футболист да премине задължителните медицински изследвания и ако всичко с тях е наред, да подпише своя договор с 31-кратните шампиони.

Националът на ЦАР е провел разговор със старши треньора Томислав Стипич още преди да пътува за България, като хърватинът го е запознал с ролята, която ще изпълнява в състава, и изискванията, които ще има към него.

Интересен детайл е и че двамата вече са се последвали в социалната мрежа Instagram. Коялипу се познава добре и с двама от футболистите на ЦСКА – Амос Юга и Тибо Вион. С първия е съотборник в националната селекция на ЦАР, а с втория в Ноар.

Макар че е израснал във Франция, 184-сантиметровият таран е роден именно в ЦАР. Юноша е на френския Ноар, за който дебютира в мъжкия футбол, като записва 57 участия в Лига 2, в които се отличава с 6 попадения и 7 асистенции.

В периода 2021-2022 година носи екипа на елитния швейцарски Лозана, а в началото на 2023-а се завръща под наем в третото ниво на френския футбол, където за един полусезон вкарва 13 гола в 18 мача за Авранш и предизвиква интереса на Беверен.

През миналия сезон пък отбелязва 16 гола в 30 мача във второто ниво на белгийския футбол, а тимът му завършва на осма позиция в крайното класиране от общо 16 отбора.

Нападателят беше желан и от Бирмингам, Съндърланд и Кардиф, но в крайна сметка ЦСКА е успял да се пребори за правата му. Според непотвърдена информация Беверен иска над 1 милион евро за тях.