ЦСКА леко открехна вратата за бърза раздяла с Томислав Стипич след срамната загуба с 0:3 от Спартак Варна, пише "Труд".

„Поведението на футболисти, треньори и ръководство няма да се повтори“, обеща изпълнителният директор Филип Филипов, извинявайки се на феновете.

ЦСКА изигра един от най-позорните мачове в историята, като въпросителните от началото на сезона са много повече от решенията, стигнали до обществеността. Вече половин година реално „червените“ играят без централен нападател.

Всяка седмица или Стипич, или някой от изпълнителните директори Филипов и Стоян Орманджиев обещават, че „деветката“ идва. След проваления сезон отборът излиза само с двама купени нови футболисти – вратаря Иван Дюлгеров и косоварския защитник Ломбарди Делова.

Няколко часа преди официален мач в продължение на час треньорът беседва и се снима с фенове далеч от отбора си. Обяснението на изпълнителните шефове за забавената селекция е търсенето на футболисти с профили, които отговарят на амбициите на ЦСКА.

А всъщност Стипич, който не е честно да бъде съден за три мача, също е далеч от въпросния профил без нито един трофей в кариерата си. Футболните правила обаче сочат, че наставникът винаги първи „обира пешкира“, колкото и майсторски да си играе с фенската любов.

Стипич разкритикува отбора си, че не присъствал на терена във Варна, както... той не присъстваше при него в немалка част от деня на мача. „Имаше нещо погрешно в подготовката ни за мача – продължи хърватинът. - Бяхме като деца. Не е въпрос на липсата на нови футболисти.“

За първия си двубой – 0:1 срещу „Лудогорец“ в Разград, новият треньор на ЦСКА получи много похвали. Но „червените“ не демонстрираха нищо от въпросните първи 45 минути през сезона в следващите минути. 

В групата на ЦСКА въобще не попадат нарочените за гонене скъпоплатени Амос Юга, Брадли де Нойер и Емануел Шакич. Триото отказва споразумение за разтрогване на договорите.