С два мача днес продължава вторият кръг в Първа лига. От 19:00 часа Спратак Варна ще посрещне ЦСКА, а от 21:15 е двубоят между Крумовград и Ботев Пловдив.

Спартак Варна се задържа само един сезон във Втора лига и успя скоропостижно да се завърне в елита. Александър Томаш застана начело на тима този сезон и това може да се разглежда като положителен знак. В първите си две срещи тимът завоюва 4 точки. Още повече, че и двата мача бяха в гостувания извън Варна.

ЦСКА също е нов треньор – хърватският специалист Томислав Стипич. Без да прави гръмки заявки за титлата, той започна методично да налага стила си на „Армията“. Още в предсезонните контроли Стипич успя да извлече максимума от потенциала на своите футболисти. "Червените" спечелиха всичките си 6 приятелски мача, като допуснаха само един гол в тях. На старта на сезона в Първа лига Армейците допуснаха минимална загуба в Разград срещу шампиона Лудогорец. Но веднага след това се реабилитираха с домакинска победа с 3:1 над Хебър.

Лудогорец успя да се измъкне и срещу беларуския Динамо Минск, въпреки че се представи под очакваното ниво. Следва домакинство в efbet Лига срещу тима на Арда.

Ясно е, че гостите трудно ще намерят път към гола на "Хювефарма Арена". Това се отдава на малко тимове в България, че дори и в международен план не е толкова често. Досега хората на Георги Дерменджиев са доста по-стабилни на собствен терен и не са допуснали гол в 3 мача, дори и да са проявявали някои колебания, все пак. Арда взе първа победа за сезона срещу Крумовград в Кърджали, но сега ще е доста по-сложно.

Пълна програма за мачовете от третия кръг на Първа лига:

Петък, 2 август

19:00, Славия – Хебър

21:15, Локомотив Пд – Левски

Събота, 3 август

19:00, Спартак Варна – ЦСКА

21:15, Лудогорец – Арда

Неделя, 4 август

19:00, Локомотив София – Черно море

21:15, Крумовград – Ботев Пд

Понеделник, 5 август

19:00, Септември – ЦСКА 1948

21:15, Ботев Враца – Берое/БГНЕС

Снимка: Lap.bg