Защитникът на ЦСКА Лумбард Делова успокои спортно-техническия щаб на клуба, като взе участие във вчерашната тренировка на базата в Панчарево. Както е известно, той пропусна заниманието в сряда заради настинка.

25-годишният бранител от Косово получи почивка, за да се възстанови пълноценно преди пътуването до Варна за гостуването на Спартак Варна от третия кръг на Първа лига, пише Тема спорт. Тя подейства позитивно и лятното попълнение на армейците ще бъде на линия за сблъсъка на „Коритото“, като почти сигурно ще започне като титуляр редом до Християн Петров.

Както вече писахме, една от дилемите пред Томислав Стипич е свързана с двама млади български футболисти. Става въпрос за Станислав Шопов и Петко Панайотов, които оспорват последната вакантна позиция в средата на терена. Константи там са Марселино Кареасо, който действа пред защитата, както и новият капитан Джонатан Линдсет, отличил се с две асистенции при победата с 3:1 над Хебър в предишния кръг.

Първата от тях бе именно за Шопов, който започна, тъй като Панайотов имаше здравословни проблеми по-рано през седмицата. 19-годишният халф обаче беше титуляр при гостуването на Лудогорец от първия кръг, след като направи силна лятна подготовка и остави отлични впечатления с представянето си. Той се появи на терена и още в 62-ата минута срещу Хебър, като замени именно Шопов и отново впечатли. Така тийнейджърът изглежда в по-добра позиция спрямо бившия плеймейкър на Ботев Пд, който обаче вкара гол срещу пазарджиклии.

Снимка: БГНЕС