Старши треньорът на Спартак Варна Александър Томаш даде интервю пред Дарик радио и dsport преди двубоя от третия кръг на efbet Лига срещу ЦСКА у дома. Мачът на „Коритото“ е в събота, 3 август, от 19:00 часа българско време.

„Като точки съм доволен, като игра имам много забележки. Максималист съм, но точките ще се броят наесен. Не броя рекорди, тези неща са за историята, журналистите и статистиката. Искам да променя манталитета на Спартак. Вместо да искаме да играем докрай, се задоволихме с 2:2 последния мач“, започна Томаш.

„Нямам никаква забележка в работата, всеки се старае и дава максимума. В определени моменти се получават и хубави неща. Много е трудно да се получи бързо това, което искаме с екипа ми. Не можем да отложим шампионата, трябва да се надиграваме, да играем мач за мач и да крадем точки и на база на това да имаме израстване в начина на игра“, добави той.

„Аз мразя план „Б“, защото всяко мислене за план „Б“, избягваш от „план „А“. Принципите не са нарушени, въпреки че играем с трима в защита. Не съм съгласен, че сме по различен начин в средата. Пак опитваме да излезем от пресата и ако не можем да излезем, има два варианта, които ги тренираме“, продължи Александър Томаш.

„Работим и опитваме да се подобрим. Селекцията е отворен процес, ще имаме набелязани хора, постоянно моят щаб набелязва футболисти. Когато има играч, който може да подобри нивото и влиза в нашите финансови рамки, ще опитаме да го привлечем“, добави наставникът на „соколите“.

„Анализирал съм само мача с Лудогорец, до 50-60 минута ЦСКА беше страшилище с невероятна преса, рядко се вижда български отбор да излезе по този начин, но това си има и минути. ЦСКА е друг отбор. Може би не е добре за нас, че ще срещнем ЦСКА сега. Феновете са огромна част от ЦСКА, те са голяма помощ за отбора“, сподели Томаш относно предстоящия мач с „армейците“.

„Знам българския манталитет, вероятно ще има доста фенове на стадиона, но в крайна сметка футболът е за феновете и се надявам да направим един добър мач. ЦСКА има добър треньор, който опитва да наложи добра динамика и агресия, не сме напълно готови за това нещо, но ще видим в събота“, добави Александър Томаш.

„Не съм от треньорите, които страшно много променя, не можем да се надиграваме с ЦСКА в момента, но и няма само да се защитаваме. Ще бъда доволен, ако успеем да пренесем това, което правим в тренировките, в официалния мач. Не всичко ще бъде на всяка цена. Ако има футболист, който може да повиши класата и нивото, ще бъде привлечен.“

„За момента съм доволен от всички, които са в отбора. Ако продължават по този начин, ще надграждаме. Търсим, но не на всяка цена, опитваме да бъдем гъвкави и Спартак да е разпознаваем отбор, който да остане в efbet Лига и догодина“, завърши Александър Томаш.