ЦСКА загуби първия си мач от първенството, но остави положителни впечатления с представянето срещу Лудогорец. Болшинството от феновете бе изненадано в положителния смисъл на думата от смелия подход на армейците, които през първото полувреме напълно надиграха съперника си.

Тимът влезе в мача с голяма енергия и желание, като изглеждаше отлично подготвен от тактическо естество. Четиримата български футболисти в стартовия състав, от които двама на 19-годишна възраст, също показаха, че в ЦСКА върви сериозен процес на промяна, който очевидно води до ентусиазъм сред феновете.

Като цяло гостуването на Лудогорец даде много позитивни знаци за бъдещето и липсата на късмет бе една от основните причини армейците да не си тръгнат поне с равенство от Разград. В Борисовата градина обаче по никакъв начин не трябва да допускат живеене напред във времето и пространството, защото за ЦСКА винаги най-важният момент е сега. В този клуб настоящето никога не може да се отписва, каквито и да са обстоятелствата. Затова и играта в Разград, макар и добра, не отговаря на името ЦСКА просто защото не доведе до победа.

Макар че минаха толкова много неуспешни години, няма как да изтънее изискването армейците винаги да са на върха и това трябва да бъде пътеводната светлина относно всяко решение в клуба. Похвално е, че най-накрая започна да се работи с перспектива и ясна стратегия за бъдещето, но това не трябва да рефлектира върху настоящето. Защото самият треньор Стипич призна, че със сегашния отбор реалната цел е Топ 5 в първенството…

Анализът на Георги Василев-Гочето четете в днешния брой на вестник „Тема Спорт“

* заглавието е на Gol.bg