ЦСКА изигра най-доброто си полувреме срещу Лудогорец в Разград, но за съжаление след почивката излезе съвършено друг отбор, който се предаде и загуби поредната битка с хегемонията. Така лаконично може да бъде обрисувана картината на сблъсъка в първия кръг между Лудогорец и ЦСКА, в който гостите изпуснаха питомното и изобщо не подгониха дивото.

Огромни, огромни комплименти за естетическата гледка през първото полувреме към Томислав Стипич. Изключително рядко някой е надигравал толкова категорично Лудогорец на негов терен. ЦСКА трябваше да води с два гола на противника, а прехвалените звезди на домакините не създадоха дори и блед нюанс на голова заплаха за вратаря Дюлгеров.

През първата част елементи в играта на белите в този мач напомняха дори на видяното по терените в Германия. Страхотна тактическа дисциплина с висока преса и много креативни идеи топката да бъде вкарана успешно в подстъпите на вратарското поле. Гостите създадоха дузина солидни опасности не само чрез игра през центъра, но дори и по крилата, където Хайнц и Скаршем предизвикваха суматоха за слабата разградска защита. Видяното от Батуми почти под индиго се повтори и в централния мач от първия кръг. И само липсата на шанс и добрите изяви на възродения Сержио Падт оставиха двете нули на таблото. С акцент върху един детайл – изпусната дузпа.

За пореден път се видя колко силно действат центробежните сили на статуквото в българския клубен футбол. За да отсъди най-чистата дузпа на света, на рефера Никола Попов му трябваха три минути консултации с ВАР кабинката и една да гледа как очевидно Вердон рита Линдсет в наказателното поле. Цялото това време може да се подведе под максимата – набиране на смелост. И това всъщност казва всичко за шансовете хегемонията да бъде прекратена по честен, спортен път…

 

Четете целия материал на Жаклин Михайлов в днешния брой на вестник „Тема Спорт“