Уважавам традициите, но влизаме с увереност в мача с Лудогорец. Това заяви треньорът на ЦСКА Томислав Стипич на пресконференцията си преди гостуването на шампионите в дерби от първи кръг на първенството в неделя вечер от 21:15 часа. Това ще бъде и официален дебют за новия наставник на „червените“.

„Дойдох тук с голямо желание и любопитство. Можем да започнем сезона с много позитивизъм. Едно от най-важните неща беше да опозная играчите си. Мога да кажа, че те се адаптираха много добре, дават ми увереност. Това е ново начало за моите футболисти. Уважавам традициите, но влизаме с увереност в този мач и вярваме, че можем да постигнем положителен резултат“, започна Стипич по отношение на статистиката в полза на съперника в двубоите в Разград и продължи:

„Лудогорец вече има опит в мачове с високо напрежение – те го усетиха в двата мача с Динамо Батуми. Но това, че играем с тях между тези два двубоя, не е предимство за нас. Става въпрос за един мач. Не мисля, че преди тази среща един от двата отбора има предимство, но все пак Лудогорец ще бъде уморен след тежкия мач в Албания. Те имат голям опит, но имат и слабости. Наблюдавахме техните мачове от началото на сезона и сме си извадили изводи."

"В момента работим в тренировъчния процес, за да можем да ги затрудним максимално. Наясно съм в какъв клуб съм, с целите и традициите на ЦСКА. В същото време не искам да навлизам в суперлативи – моята цел е да бъда мостът между миналото и бъдещето на ЦСКА. Първите мачове нашите фенове няма да са на стадиона – вярвам, че ще ни гледат по телевизорите. Ако те останат пред екраните 90-те минути, това означава, че вървим в правилната посока“, добави специалистът относно липсата на фенове на „армейците“ в първите срещи от новия сезон.

Стипич говори и за играчите, които ЦСКА търси, има ли проблеми с контузени, като потвърди още, че Асен Дончев няма да играе в отбора заради наличието на Иван Турицов и Тибо Вион от дясно на защитата. „Имаме разработени конкретни профили на играчи, които търсим – бързи и енергични състезатели, които могат да играят един на един, и нападатели. В подготовката имахме различни капитани. Както знаете, Густаво Бусато няма да е на линия за първите три мача, така че ни трябва нов капитан. Аз ще го избера. Имаме 18 здрави играчи – Марселино също е на разположение, просто ни трябва още един медицински преглед. Той може да играе срещу Лудогорец и да даде най-доброто от себе си. Няма други състезатели, с които се водят разговори за напускане – Асен Дончев си тръгва, защото имаме двама играчи на позицията десен бек – Иван Турицов и Тибо Вион. Вярно е, че имаше уругвайски футболист на проби, но му обяснихме, че няма да разчитаме на него“.

„Това е едно ново начало. Вярвам, че имаме правилните хора на правилните позиции. Ще се борим докрай да дадем на ЦСКА успеха, който заслужава. Това, което ще казвам на футболистите си, е да спечелят, когато излизат на терена. Ако не могат да спечелят, да си тръгнат поне с една точка. Ако не могат и това, да се борят“, завърши Стипич.