Кипърският национал Йоанис Питас е приоритет в селекцията на ЦСКА за върха на атаката, научи „Тема Спорт“. Армейците влагат сериозен ресурс в опит да доведат нападателя в Борисовата градина, като водят усилени преговори с шведския АИК Стокхолм за правата му. В момента от клуба са се концентрирали именно върху осъществяването на тази сделка и са сложили „на пауза“ контактите с други футболисти за тази позиция.

Припомняме, че изпълнителният директор Филип Филипов дори прекара три дни в Стокхолм, за да води преговори с шефовете на клуба от предградието Солна. „Да, знам за интереса от ЦСКА. Ще видим какво ще стане в следващите дни“, потвърди и националът на Кипър. Той има 7 гола и 1 асистенция в 12 двубоя от началото на сезона в шведското първенство (б.р. – то е с формат пролет-есен). През есента пък се отчита с 9 попадения в 13 участия.

28-годишният играч е желан и от други отбори, но на този етап АИК му е поставил доста висока цена. Твърде вероятно е ЦСКА да е завишил своята оферта и да е предложи над 1 милион евро за него.