Треньорът на ЦСКА Томислав Стипич е взел решение Джонатан Линдсет да започне сезона като капитан на отбора, научи „Тема Спорт“. Именно норвежкият халф ще изведе съотборниците си с лентата на „Хювефарма Арена“ в Разград при гостуването на Лудогорец от първия кръг в първенството.

То ще се проведе в неделя от 21:15 часа, ако не бъде отложено заради европейските ангажименти на орлите. Както е известно, по време на лятната подготовка близо двуцифрен брой червени футболисти бяха капитани за поне едно полувреме. Хърватският треньор обясни, че иска всички негови възпитаници да са лидери и да могат да застават на първа линия пред съотборниците си.

По време на официалното представяне за новия сезон срещу косовския Гиляни (1:0) обаче лентата отново бе на ръката на Линдсет, където беше и в предишни контроли. Именно 28-годишният скандинавец ще е първи избор за капитан на ЦСКА, като другият фаворит на Стипич е бил Християн Петров.

Със сигурност повече тази роля няма да изпълнява Амос Юга, който бе посрещнат най-лошо от феновете на „Васил Левски“ миналата неделя. Иван Турицов, от когото лентата беше отнета в началото на миналия сезон след разправия с привърженици, може и да бъде реабилитиран като опция за лентата в следващите седмици.

В същото време титулярен изпълнител на дузпите, отсъдени за ЦСКА през новия сезон, ще бъде Тобиас Хайнц. Норвежецът изпълни два наказателни удара в контролите с Макаби Петах Тиква (2:1) и Гиляни (1:0), като се справи безапелационно.

През миналата кампания червените получиха само 3 дузпи и вкараха едва една от тях. Назон пропусна срещу Локо Пд (2:0), а Линдсет срещу Крумовград (2:2). Сега първи избор ще е Хайнц, който до момента не е бил наказателен удар в официален мач на армейците.