20-годишен нападател се завръща в ЦСКА, пише днес в. "Мач Телеграф". Става дума за юношата на "червените" Йоан Борносузов, който преди няколко години продължи кариерата си в италианския Дженоа, а това предизвика мощен скандал, довел до уволнения в школата на "червените".

По онова време той се сочеше за талант №1 на "Армията". Йоан е син на бившия футболист на Литекс и бивш треньор в школата на ЦСКА Атанас Борносузов. След преминаването на Йоан в Дженоа падна именно главата на баща му Атанас. Борносузов старши обяви тогава, че е уволнен лично от бившия шеф на школата Пауло Кардосо.

"Португалският директор на нашата школа ме извика и ми каза, че се разделяме. Попитах защо и получих следния отговор: "Защото синът ти замина за Италия и подписа професионален договор с Дженоа". Това е. Няма какво друго да ви кажа. Само ще уточня, че заради трансфера на сина ми Йоан, ЦСКА ще получи пари. Спирам дотук. Имам още доста какво да говоря не само по тази, но и по други теми, но ще го направя по-нататък", заяви тогава Атанас Борносузов. След това той започна работа в ЦСКА 1948, което вдигна още повече напрежението около него.

Към днешна дата Йоан Борносузов е много близо до договор с ЦСКА. Нападателят, който разтрогна договора си с Дженоа преди три дни, минава медицински прегледи и се очаква, ако всичко е наред, да подпише с "червените".

Снимка: БГНЕС