Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев не е искал клубът да подписва нов тригодишен договор с Амос Юга през април 2023-а, пише Тема спорт. Това разкри лидерът на организираните привърженици Иван Велчев-Кюстендилеца в дискусия с други фенове в социалните мрежи. Той потвърди и новината, че месечното възнаграждение на африканеца възлиза на 30 000 евро и това сериозно затруднява евентуална раздяла с него.

„Отговарям ти за договора на Юга. Тогавашните ръководители искаха да подпишат за 3 години на 30 000 евро с него. След отказ от страна на Орманджиев да подпише подобен договор, му беше казано, че към Юга има интерес от арабския свят и подписват договор с него за да могат да вземат пари от предстоящ трансфер. По това време всички договори в ЦСКА се подписваха от двама – ДГ (б.р. – Данаил Ганчев) от страна на Ганчеви и Орманджиев от страна на сегашните ръководители. След подписването на договора трансфер не беше осъществен“, обясни Велчев.

Самият Орманджиев намекна за нещо подобно на пресконференцията в началото на месеца. Той бе попитан за безумно дългия договор на 31-годишния Юга, на което директорът отговори, че новата власт тепърва е започнала да навлиза в клуба през март 2023-а и е логично кой е имал по-силна дума при подписването му през април същата година.

Снимка: Lap.bg