Един от изпълнителните директори на ЦСКА Филип Филипов заяви пред dsport, че клубът ще подпише с точните футболисти за отбора. Филипов коментира темата с младите играчи на армейците, като потвърди, че „всички ще останат в клуба“.

„Това, което най-много ми харесва в тези контроли е, че взимат участие много млади момчета от нашата школа. Отборът играе много добре. Има много динамика и настроение в играта. Това много ме радва. Въпреки че са тежки тренировките, всички играят на 100%, което е много важно.

Ние знаем, че феновете са нетърпеливи, това е съвсем нормално, но казахме и подчертахме, че селекцията на ЦСКА ще се провежда по по-различен начин. Когато взимаме нов играч, ние искаме да сме сигурни, че това е точният футболист на позицията, на която търсим. Не е въпросът да вземем футболист, за да направим трансфер. Искаме, когато вземем футболист, да знаем, че той точният за ЦСКА.

„Селекцията дали се бави? Селекцията, ако погледнем в годините назад, винаги са се взимали футболисти и са се подписвали договори юли и август месец, когато повечето играчи предприемат решенията си и подписват контракти. Близо сме до някои футболисти и водим преговори, така че в ЦСКА ще има нови, но те ще бъдат точните за отбора“, заяви Филипов.

На въпрос относно дали Георги Минчев попада в плановете на треньора, Филипов отговори: „Не искам да изпадам в конкретика за имена, защото всеки ден се спекулира и много имена се спекулират. В постоянна комуникацията сме с треньора. Ръководството, щаба и скаунтинга сме в непрекъсната комуникация, така че ще вземем футболистите, които наистина са ни нужни“.

„Задължително ни трябва централен нападател. Трябват ни крила, които да внесат острото и динамика в атаката ни. Трябват ни и централни защитници, защото се разделихме с трима, на които им изтекоха договорите. Сигурно ще търсим и подобряване в крайните защитници, защото там имаме само по един човек на пост“, коментира той.

„Имаше запитвания към Хидайет Ханкич, но не сме стигали до конкретика. Битка не сме губили, защото Ханкич не ни е бил на 100% опция, а просто сме го имали в плановете си. Нашето мнение е, че трябва да има конкуренция, не само на Густаво Бусато, а на всеки един пост в ЦСКА, защото когато има такава, ще има и качество.

Това, което ние още от първия ден предупредихме играчите и треньорите бе, че в ЦСКА изискванията много се засилват и много ще се държи на дисциплината, реда и спазването на правилата. Всеки един трябва да разбере, че името на клуба е над всичко друго. Брадли де Нойер в случая не си е изпълнявал професионално задълженията в тренировъчния процес и това няма как да не рефлектира. Не искам да го коментирам персонално. Ще държим да има добра атмосфера в отбора и футболистите да разберат, че ЦСКА е над всичко. Всеки един е тук, за да помага на отбора. Брадли де Нойер има още 1 година договор“, коментира Филип Филипов.

„Младите момчета затова са на подготовка с първия отбор, за да се доказват. Именно заради това ще имаме и втори отбор във Втора лига, където също нивото е високо. Това сме го направили заради тях, за да могат да растат и да трупат мачове. Пътят за първия отбор е отворен за тях. Ние искаме да имаме футболисти от нашата академия в първия отбор. Прекалено много спекулации има с футболисти и имена. Всички, които са тук, ще си останат в ЦСКА“, завърши Филипов.