Най-успешният български футболист Христо Стоичков е очакван в лагера на ЦСКА в Банско, пише „Тема Спорт“. Армейците пристигнаха в планинския курорт в неделя и ще останат там до следващата събота, 6 юни. Кавалерът на „Златната топка“ пък бе в Банско в началото на месеца, като посрещна там и старта на европейското първенство.

Очаква се в следващите дни той да се завърне в градчето, като съобрази програмата си и с посещение в хотела на 31-кратните шампиони. Чуждестранни футболисти на ЦСКА вече многократно са споделяли колко голям стимул за тях е срещата със Стоичков. Нова такава със сигурност ще помогне и на новия треньор Томислав Стипич, който има тежката задача да вдигне отбора на крака след катастрофалния минал сезон.

Както е известно Камата от 2016-а насам е и акционер в ЦСКА. След смяната на собствеността в клуба през тази пролет обаче миноритарният му дял в клуба намаляха. Преди той притежаваше 20% или 1/5 от червените, докато сега остава с 50 470 броя акции, което прави 12.54% или 1/8. Останалите 351 884 броя акции (малко над 87.45%) пък са на „Фонд Спорт“, който пък е собственост на бизнесмена Данаил Илиев чрез „Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука“.

Не е изключено Стоичков дори да изгледа някои от контролите на ЦСКА в Банско. За последно той присъства на мач на тима при сбогуването със стадион „Българска армия“ на 10 декември 2023 г. (0:1 от Лудогорец). Тогава легендарната осмица на България беше изключително емоционален, като многократно прие овациите на публиката. След това той на няколко пъти прави „инспекция“ на реконструкцията, която започна с демонтаж на старото съоръжение.