ЦСКА може да привлече бившият вратар на Реал Мадрид Диего Алтубе, пише “Тема Спорт”. 23-годишният испанец е бил предложен на армейците, като е хванал окото на скаутите на тима и е одобрен от треньорския щаб. Алтубе е роден на 22 февруари 2000 година. Висок е 188 см и тежи 86 кг. През последния сезон стражът бе част от втородивизионния Албасете, но договорът му изтича в края на месеца и след това ще бъде свободен агент. Именно от тази опция са готови да се възползват в Борисовата градина.

Юношеските години на Алтубе преминават във Валядолид и Бетис, а когато е на 17 години той подписва с Реал Мадрид, като защитава цветовете на втория отбор на кралския клуб. В един момент дори е трети вратар на настоящия европейски клубен шампион. Впоследствие кариерата на стража продължава във втородивизионните Фуенлабрада и Албасете.

В последните два сезона в Албасете Алтубе е изиграл общо 16 мача и е бил със статут на втори вратар, а според сайтовете за футболна статистика цената му е около 600 хиляди евро.

В ЦСКА държат да привлекат нов вратар, тъй като в първите три мача от първенството Густаво Бусато ще бъде наказан, а Димитър Евтимов не е убедителен. Със сигурност ако се стигне до такъв трансфер, то привлеченият футболист ще бъде чужденец. Припомняме, че армейците водят преговори и за страж от българското първенство, като развитие по тази тема се очаква да има в следващите дни. Идеята на червеното ръководство е евентуалният нов вратар да е реална алтернатива на Бусато и дори с времето да го измести от позицията под рамката.