Левият краен защитник Андрей Йорданов се намира на кръстопът. Юношата на ЦСКА през пролетта е подписал предварителен договор с Ботев Пловдив, но след това е влязъл в преговори и с армейците и дори е приел предложението им да се завърне в отбора, пише „Тема Спорт“.

Така в момента 22-годишният футболист е в патова ситуация, която трябва скоро да разреши. Това е и причината националът все още да е без отбор и да не се е присъединил към канарчетата, въпреки че бе смятан за сигурно тяхно попълнение. Не е изключено и агенти да мътят главата му.

Йорданов дебютира в елита на 2 март 2019 г. именно с червената фланелка при победа с 5:1 над Септември, а от лятото на 2021-а насам смени цели 4 отбора в Първа лига. Първо беше част от ЦСКА 1948, след това от Царско село и Пирин. Започна миналия сезон в новака Крумовград, но след едва 3 кръга се завърна в Благоевград. Напусна орлетата, които изгубиха елитния си статут, след края на кампанията и се очакваше да се присъедини към Ботев Пд, с който имаше предварителен договор. Това обаче не се случи, а причината са разговорите с ЦСКА.

Както вече писахме, червените готвят офанзива и за нападателя на Ботев Враца Браян Переа. 31-годишният бивш футболист на Лацио е готов да премине в Борисовата градина и да подсили офанзивния вал на тима. Армейците планират да привлекат общо трима играчи за върха на атаката след напускането на Фернандо Каранга и Данило Асприля. Те водят преговори и за чуждестранен вратар, който през последния сезон е играл в българското първенство. Контактът е в напреднала фаза и в близките дни ще има развръзка.