Нови три мача от 24-ия кръг на Първа лига ще се изиграят в събота. Програмата започва с малкото столично дерби между Локомотив София и Славия (12:30 ч.). Следва двубоят ЦСКА 1948 - ЦСКА, който е с начален час 15:00 и ще се играе на стадиона в Бистрица.

От 17:30 ч. Берое приема Черно море. Краят на редовния сезон в efbet Лига наближава с бясно темпо, така че всеки мач вече е с добавена стойност.

Полусезонът за Славия започна доста добре, а Златомир Загорчич се надява, че силните изяви могат да продължат. "Железничарите" са на приливи и отливи. Изведнъж тенденцията при Локо се измени, след като тимът записа две поредни победи далеч от дома, но пред своите фенове загуби от Крумовград. Славия пък е без загуба, като взе точки срещу ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив, въпреки че изпусна победата и в двата случая. Сега "белите" ще гонят трите пункта.

ЦСКА е на три точки от върха в efbet Лига. ЦСКА 1948, от своя страна, се нуждае от цели 14, за да достигне Лудогорец. Ясно е кой е отборът фаворит в този двубой. Момчетата на Нестор Ел Маестро вече не успяха да победят Черно море като гост, като дори понесоха поражение на "Тича", което за пореден път разклати стола на специалиста.

ЦСКА не играе добре навън, но се очаква, че с всеки следващ мач малко или повече ще се постига известно постоянство. ЦСКА 1948 не показва нищо кой-знае колко впечатляващо засега, като няма победа през пролетта, въпреки че игра цели три пъти с Лудогорец. Като цяло, хората на Николай Панайотов цялостно не блестят с нищо.

Нещата при Черно море изглеждат добре след първите три кръга от пролетния дял. Момчетата на Илиан Илиев сега трябва да се справят и с Берое. Заралии изглеждат доста несъстоятелни във всеки свой дуел до момента в първенството през 2024 година, което обяснява големия брой загуби. Ще е интересно дали в този мач може да се постигне нещо по-позитивно като резултат.

"Моряците" имаха само една визита досега през годината, при това в Разград, така че все още не може да сме на 100% сигурни дали ще бъдат в оптимално състояние. Този двубой ще покаже някои истини за тима на Илиан Илиев.