ЦСКА елиминира Арда от турнира за купата на България след победа с 1:0 в сряда на националния стадион и си осигури участие в полуфиналите на надпреварата.

Армейците се завръщат на тази фаза, след като през миналата кампания бяха отстранени едно стъпало по-рано след домакинска загуба с 1:2 от Черно море. Тогава поражението бе прието доста спокойно, тъй като тимът бе лидер в първенството и водеше здрава битка за шампионската титла. То обаче сложи край на серия от 5 години, в които червените неминуемо бяха достигали до полуфиналите за купата, пише "Тема спорт".

През 2018-а те бяха спрени на тази фаза от Левски, през 2019-а от Ботев, а след това достигнаха 3 поредни финала. Само един от тях завърши със спечелване на трофея – през 2021-а срещу Арда, а през 2020-а Локомотив Пловдив и през 2022-а Левски триумфираха за сметка на ЦСКА. Така армейците са достигнали до полуфиналите за купата в 6 от последните си 7 участия в турнира и ще преследват достигане до четвърти спор за трофея в рамките на 5 години.

Снимка: Lap.bg