ЦСКА едва не записа неприятна загуба на точки, след като трябваше да разчита на ВАР, за да отмени гол в добавеното време на Етър Велико Търново.

Ивайло Димитров реши, че е върнал тима си в срещата в 91', когато се озова непокрит в наказателното поле при една атака отдясно на „болярите“. Той и целият отбор в лилаво празнуваха бурно пред пълните трибуни на стадион „Ивайло“, но видео-асистентите отделиха почти 5 минути, за да открият нарушение на правилата при изграждането на атаката. Оказа се, че е имало засада.

Преди това Ренато Бусато блесна ярко през първата част с няколко страхотни спасявания, а веднъж му помогна и страничния съдия, за да отмени гол на Мартин Тошев, оказал се в засада. В реално време играта бе оставена да продължи, но още с първото повторение стана ясно, че нападателят е бил в нелегална позиция.

Резултатът бе открит в 49' от Марселино Кареасо. Фланговият нападател намери мрежата зад Мартин Величков при една от редките атаки на „червените“, а в крайна сметка изстрелът му се оказа и с цената на победа.

Юмос Юга обаче видя червеният цвят на картона десетина минути по-късно, когато направи нарушение току на границата на наказателното поле. Първоначално бе отсъдена дузпа и жълт картон за капитана на гостите, но ВАР се намеси и решението бе променено на червен картон и нарушение извън вратарското поле. Решението тук несъмнено подлежи на дискусии, защото нито едно от повторенията не ни убеди категорично, че фаулът е извън пеналтерията.

Мачът в последствие продължи с цели 12 минути добавено време, а трите точки ще пътуват за София, за да може ЦСКА да се изравни на върха с Черно море с актив от 32 пункта.

Етър Велико Търново продължава да стои на дъното в класирането с едва 8 точки, макар днес играта на отбора да не подсказваше с нищо, че клубът ще се бори за своето оцеляване в efbet Лига.

 

Етър - ЦСКА 0:1 
0:1 Марселино Кареасо 49

червен картон: Амос Юга 60 (ЦСКА)
стадион: "Ивайло", Велико Търново
главен съдия: Ивелин Занев
жълти картони: Мариян Иванов, Янко Ангелов, Димо Бакалов Ловре Кнежевич (Етър); Майкъл Естрада, Емануел Сакич и Матиас Фаетон (ЦСКА-София).

Етър: Мартин Величков, Георги Ангелов, Кольо Станев, Крум Стоянов, Мариян Иванов, Георги Александров, Мартин Моран (71-Ивайло Димитров), Пламен Димов (46-Николай Янков), Шахредин Букхолда (71-Димо Бакалов), Янко Ангелов и Мартин Тошев.

ЦСКА: Густаво Бусато, Тибо Вион, Иван Турицов (46-Емануел Сакич), Браян Кордоба, Християн Петров, Марселино Кареасо, Матиас Фаетон (90-Мено Кох), Джонатан Линдсет, Амос Юга, Дюкенс Назон (46-Тобиас Хайнц) и Майкъл Естрада.