ЦСКА победи с 2:1 като гост Ботев Пловдив, а мачът ще се запомни с падането на тревата на старшията на червените Нестор Ел Маестро, който бе уцелен от фен на домакинтиге.

Сред края на двубоя, щаба на гостите се радваше на победата, когато предмет полетя към наставника на „червените“. Той идва от фен на Ботев, който пие патронче узо и похапва маслини. Изнервени от загубата, пловдивските фенове ругаят треньора на ЦСКА. Момчето с маслините започна да цели наставника с миниатюрните плодчета с костилки. Една от маслините намира целта и армейския наставник се строполи на земята. Маслините са толкова миниатюрни, че дори камерите на телевизията излъчваща дербито не успяват да ги уловят, пише bgderby.

Това е първо такова провинение за феновете на канарчетата и вероятно те ще се разминат само с по-сериозна глоба и предупреждение. Инцидента е без последствия, което също може да наклони везните в полза на жълто-черните.

Нестор Ел Маестро пък подходи с усмивка към ситуацията: „Нещо ме удари по главата, леко ме нарани, не е толкова зле. Днес станах малко по-красив“, каза сърбинът с английски паспорт.

Снимка: Lap.bg