ЦСКА тресна с 4:0 Хебър в Пазарджик в среща от 29-ия кръг на Първа лига. Дюкенс Назон заби два гола (5 и 28), по един добавиха Лазар Туфегджич (13) и Иван Турицов (52 - дузпа).

Така "армейците"записаха 11-а поредна победа при гостуване в шампионата. С нея ЦСКА продължава да е едноличен рекордьор по този показател в българския футбол.

Момчетата на Саша Илич изцяло доминираха и контролираха мача, създадоха дузина голови положения, вкараха четири попадения и в крайна сметка заслужено си взеха победата и трите точки.

ЦСКА отново е на точка зад Лудогорец в битката за шампионската титла. Хебър от своя страна разочарова и с нищо не показа, че заслужава да вземе нещо от тази среща.


Срещата започна отлично за "армейците", които още в 5-ата минута откриха резултата. Защитата на Хебър изпусна Дюкенс Назон, който след изчистване с глава на Християн Петров в центъра на терена излезе сам срещу Петър Дебърлиев, преодоля го и реализира в опразнената врата за 0:1.

Само 8 минути по-късно ЦСКА удвои аванса си. Бранителите на домакините отново не се ориентираха по най-добрия начин при дълго извеждащо подаване към Лазар Туфегджич отляво и сърбинът завърши по диагонала от границата на наказателното поле покрай Дебърлиев за 0:2.

Малко след това стражът на „зелените“ от Пазарджик трябваше да се намесва решаващо при удар с глава на Юрген Матай след центриране на Тобиас Хайнц.

Хебър отговори в 19-ата минута, когато Георги Търтов се озова на изгодна позиция отляво в пеналтерията на „червените“, Густаво Бусато обаче бързо скъси дистанцията до топката и парира удара на футболиста на домакините. Малко по-късно играчите на Любослав Пенев организираха добра контраатака, на върха на която се озова Арсенио Валпорт, но завършващият изстрел на нападателя бе слаб и не затрудни Бусато.

В 28-ата минута ЦСКА поведе с 3:0. Иван Турицов центрира отдясно към границата на наказателното поле, където Дюкенс Назон нанесе силен удар по земя, Петър Дебърлиев изпусна топката и тя мина под плонжа му, за да влезе в мрежата на Хебър за трети път.

Минута преди края на редовното време на първата част „червените“ изпуснаха нова възможност да увеличат преднината си. Маурисио Гарсес се откъсна от Стефан Цонков отдясно по нападението на ЦСКА, навлезе в наказателното поле и намери непокрития Дюкенс Назон, който обаче стреля встрани от вратата и не успя да оформи своя хеттрик. Това бе и последната ситуация през първото полувреме.

Пет минути след подновяването на играта „армейците“ получиха право да изпълнят дузпа. Влезлият като резерва на почивката Георги Вълчев задържа Юрген Матай при центриране от корнер и главният съдия Владимир Вълков посочи бялата точка. Зад топката застана Иван Турицов, който не сбърка, за да направи резултата 4:0. 

В 60-ата минута Венсан Марсел стреля опасно от около 20 метра, но Густаво Бусато се намеси и улови. Четири минути по-късно резервата на ЦСКА Бисмарк Чарлс можеше да отбележи с първото си отиграване в срещата. Нападателят на „червените“ отне от Стефан Цонков и излезе сам срещу Петър Дебърлиев, но капитанът на Хебър успя да отрази завършващия изстрел на ганаеца.

В 69-ата минута удар на Георги Търтов с глава мина встрани от вратата на Бусато, а в ответната атака Бисмарк Чарлс отново не успя да вкара от изгодна позиция отдясно в наказателното поле на домакините.

Грешките в защитата на „зелените“ продължиха и в 74-ата минута резервата Жираир Шагоян имаше възможност да стреля необезпокояван от около 10 метра, но също не съумя да реализира. До края на срещата "червените" можеха да направят победата си още по-изразителна, но пропуски направиха Дауда Бамба и Бисмарк Чарлс и така двубоят приключи при резултат 4:0.

В следващия 30-и кръг Хебър гостува на Берое, докато ЦСКА е домакин на Ботев (Враца).

Хебър - ЦСКА 0:4

Голмайстори:

0:1 Назон (5)

0:2 Туфегджич (13)

0:3 Назон (28)

0:4 Турицов (51 - дузпа)

Хебър: 1. Дебърлиев, 33. Цонков, 27. Мазан, 99. Исуф, 8. Серано, 97. Марсел, 7. Стоичков, 98. Търтов, 17. Валпорт, 11. Марузин, 28. Корнел

ЦСКА: 1. Бусато, 4. Кох, 2. Матей, 6. Петров, 10. Гарсес, 15. Вион, 8. Шопов, 14. Хайнц, 11. Туфегджич, 9. Назон, 19. Турицов