Отлична оферта от Китай за един от основните играчи в ЦСКА е пристигнала преди дни, съобщава „Блиц“. Предложението идва от Шанхай Шенхуа, който се интересува от услугите на Амос Юга. Тимът завърши миналия сезон на десето място в местния елит, а неговата фланелка преди са носили играчи като Никола Анелка, Дидие Дрогба и Демба Ба, както и българите Валентин Станчев, Димитър Васев и Янко Вълканов.

Юга направи отличен есенен полусезон, особено след като бе преквалифициран в централен защитник от Саша Илич. Именно с представянето си на тази позиция роденият във Франция бивш национал на Централноафриканската република е предизвикал вниманието на китайския клуб. Лично собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев обаче е отклонил предложението.

Както вече се писа, наскоро бяха отказани оферти„ и за Иван Турицов и Браян Морено. Последният в руския елит Торпедо Москва проявяваше сериозен интерес към колумбийския нападател, като отправи две предложения за правата му. Втората бе на стойност 1.5 милиона евро, но и двете бяха моментално отхвърлени, след като от ЦСКА дадоха ясно да се разбере, че биха се разделили с Морено срещу поне 2.5 милиона евро. Трансферният прозорец в Русия вече затвори, докато в Китай той е отворен още няколко дни – до края на месеца.

ЦСКА няма да се раздели с нито един от основните си футболисти през този трансферен период, което ще се случи за първи път от няколко зими насам. Армейците се подсилиха с Тобиас Хайнц. Именно това бе и желанието на Саша Илич – да запази състава си, за да атакува смело титлата пред пролетния полусезон.

Снимка: Lap.bg