Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов направи интересен коментар след контролата срещу Спортист Своге, спечелена с 3:1.  Той засегна и темата за наложените наказания от БФС след проведения Конгрес от екипа на Димитър Бербатов на 18 март, довел и до санкцията за клуба и изпълнителния директор Филип Филипов.

ЦСКА отнесе глоба в размер на 15 000 лева, а Филипов е отстранен от всякаква футболна дейност за срок от една година.

„От тази контрола можем да извлечем максимум полза. Футболистите се постараха да се вложат максимално, така че сме доволни. От всичко сме доволни. И от тренировъчния процес, и от мача, това което искахме, го изпълнихме. Смятам, че се получи един добър седмичен цикъл с добра завършваща работа с днешната контрола. Вложиха се максимално след доста натоварена седмица във физическо отношение”, коментира Младенов.

„Не може да не сме в течение на нещата. Все пак всичко това засяга ЦСКА. Всеки един, който е работил в клуба е в курс с нещата, които се случват. Дори положителните и отрицателните неща ние ги следим, коментираме между нас. Естествено това, което става, особено с наказанията, е смехотворно”, категоричен е наставникът на „червените“.

„Аз не съм човекът, който трябва да призовава. Мисля, че всичко, което се случва в българския футбол е един фарс, който рано или късно трябва да приключи, за да можем да превключим на съвсем друга предавка. За да може да се работи професионално, за да могат да се подобрят всички условия в българския футбол. Абсолютно всичко – и правилата, самият шампионат и начинът, по който се провежда. Във всяка една комисия, във всяка една сфера трябва да има професионалисти, защото знаем за какво става въпрос“, ядосваше се Младенов.

„Нито вие, нито ние сме слепи или глухи или глупави. Знаем за какво става въпрос, знаем за умишлените грешки, които се правят по време на мачове. Всичко това, което се стоварва върху на с тия наказания, това всичко е в ущърб не само на ЦСКА, а и на българския футбол”, допълни Стойчо Младенов.