Атаката все още е най-сериозният проблем в ЦСКА. Лагерът в Австрия завърши с втори пореден мач без отбелязан гол - 0:1 срещу азербайджанския "Карабах".

Носителят на купата удари две греди, но накрая допусна гол чрез Муса Гурнбали. Преди това ЦСКА падна със същия резултат от "Вердер". А "червените" попадения за тима на австрийска земя вкараха нидерландският защитник Юрген Матай (при 1:0 над "Вакер") и Ахлед Ахмедов (при 1:2 срещу "Олимпиакос"). Преди старта на официалните мачове ЦСКА ще представи отбора с мач срещу "Ботев" (Враца) на "Българска армия" в събота.

Все още се вижда, че отсъствието на Джорди Кайседо е проблем за "червената" атака. Еквадорският национал до неделя беше на Копа Америка, където отпадна на четвъртфинал от Аржентина, пише "Труд". Все още не е ясно кога Кайседо ще кацне в България, но едва ли ще е готов за двубоя с "Лудогорец". В негово отсъствие нападението на ЦСКА е в лицето на Бисмарк Чарлс, завърналият се от наем в Азербайджан - Ахмед Ахмедов и юношата Радослав Живков

Валентин Антов отново игра за "червените" и засега остава част от отбора. Най-вероятно ще получи отново и капитанската лента. "Болоня" не откупи правата на Антов, който игра под наем през пролетта. Все пак нов трансфер на национала в посока чужбина не е изключен.