Халфът на ЦСКА Кристиян Малинов (26 г.) е пред своя мач №100 в елита за армейците.
Той ще запише юбилейното си участие срещу Витоша утре.
Малинов е един от тримата играчи, които са в тима без прекъсване от 2016-а насам – при вкарването на ЦСКА в Първа лига.
Другите двама са Рубен Пинто, с когото Малинов ще си партнира в средата на терена, и Валентин Антов, който ще започне в центъра на защитата.
Клубът държи правата и на другите футболисти от поне 4 г. насам – Чорбаджийски и Гълъбов, но в този период двамата бяха преотстъпвани.
Малинов има 17 участия през 2016/17 г., още 29 през 2017/18 г., 31 през миналия сезон и 22 през настоящия.
Реализирал е 6 гола за армейците в елита и тимът е спечелил всеки един от мачовете, в които той се е разписал.
Той вкарва при 3:2 над Левски на 15 май 2018 г. Малинов има още 12 участия за купата и 9 срещи с 1 гол в Лига Европа. Халфът се разписа срещу Титоград през лятото.
Неотдавна Рубен Пинто също записа мач №100 в елита и получи специална фланелка от клуба. ЦСКА ще отбележи постижението на Малинов преди двубоя с Витоша в Бистрица.
На 2 юни се появи информация, че румънският Университатя Крайова обмисля оферта за халфа.
Северните съседи често разчитат на българи (в момента офанзивният халф Антони Иванов е основна фигура там), а и имат финансовия ресурс, за да платят трансферна сума.
Университатя е сред отборите, които се борят редовно за титлата в последните 5 години. На този етап темата за привличането на Малинов не е продължена в Румъния.
В края на 2017-а и през лятото на 2018 г. интерес към него проявяваше и Аустрия Виена, но до сделка не се стигна.
Австрийските медии твърдяха, че подписът е въпрос на часове, но в крайна сметка Малинов остана на „Армията“.
ЦСКА ще иска за правата на халфа поне 1 милион евро, пише "Тема спорт".
Малинов може и да не блести предвид функциите си на терена, но е сред най-полезните футболисти в състава с голямата си работоспособност.
През този сезон той намали значително и броя на картоните си, което беше проблемен аспект в играта му.
Коментари
Напиши коментарНапиши коментар