Бившият вратар на ЦСКА Димитър Попов коментира казуса с отбора по повод забраната на УЕФА "червените" да бъдат допуснати в жребия за евротурнирите.

"Не мога да кажа с точност какво става в ЦСКА, защото не съм в кухнята на отбора. Научавам от медиите за какво става въпрос. Има някакви закони в УЕФА. Интересно е, че ЦСКА първо бе допуснат до жребия, а след това изваден. Не знам какво стана. Българския отбор губи от липсата на ЦСКА в Европа.

"Червените" заедно с Лудогорец са най-добрите отбори у нас. Те имат и най-добрите играчи в момента. Липсата на евроучастие ще се отрази във финансова гледна точка на ЦСКА, защото там са големите пари.  Това ще е един стимул за ЦСКА да продължи да се бори, защото един ден отборът ще бъде допуснат до участие. Така ще имат време да се изгради един стабилен отбор.", сподели Петров в предаването "Спорно за спорта" по телевизия BIT.

Футболистът допълни, че Гриша Ганчев е човекът, благодарение на който ЦСКА съществува и ръководството му е добро.

"Ганчев има доста опит в ръководенето на футболен отбор. Мисля, че ЦСКА се ръководи от опитни хора. Там има хора, които знаят какво трябва да направят. Хората трябва да се делят на професионалисти и непрофесионалисти".

"Дали е истински цесекар или не е, важното е да си върши работата и отборът да печели. Отборът е готов да измести Лудогорец от върха. ЦСКА сега се фокусира върху изграждането на базата, стадиона. По-голямата част от феновете са зад отбора ЦСКА на Гриша Ганчев около 90%, така че не би имало проблеми той да бъде припознат“, смята бившият вратар на червените.