ЦСКА днес накара привържениците на тима да се гордеят с отбора, след като момчетата на Стойчо Младенов постигнаха изключително престижна победа над белгийския колос Брюж с 3:2. 

Противникът на "Червените" e вицешампион на Белгия за изминалия сезон, но това не притесни "Армейците" и те стигнаха до крайния успех в срещата.

Контролата се игра на холандска земя, а това е първата победа на ЦСКА по време на лагера на тима на "ниската земя".

През първите минути играта бе равностойна, но постепенно ЦСКА се активизира сериозно и в 16-ата минута стигна до попадение с което откри резултата в своя полза.

Иван Стоянов центрира перфектно за Тони Силва, а младият португалец се възползва от неразчетеното излизане на стража на противника Куйович. Голът бе доста куриозен, тъй като Силва скочи за топката, а тя рикошира в задните му части и влезе във вратата на противника. 

Три минути след това обаче Брюж възстанови равенството след попадение на Виктор Васкес, но ЦСКА не преклони глава и отново стигна до аванс в резултата.

В 31-ата минута се разписа опитният Александър Тунчев, който се възползва от перфектно центриране, от корнер, и реализира с глава за 2:1 в полза на "Червените".

Само няколко минути след това Маркиньос бе на косъм да вкара гол и да увеличи аванса на тима си, но топката премина покрай страничната греда.

В 64-ата минута белгийците изравниха чрез резервата Куанг, който се възползва от добро центриране и безпроблемно прати топката във вратата на ЦСКА.

Тони Силва обаче изработи успеха на "Червените" в 84-ата минута, след като преодоля трима противникови футболисти по дясното крило и навлезе в наказателното поле, където видя Иван Маркович, който бе непокрит и отбеляза след удар от няколко метра. До края нямаше повече попадения.

ЦСКА - БРЮЖ 3:2 
1:0 Тони Силва 16
1:1 Виктор Васкес 19
2:1 Александър Тунчев 31
2:2 Куанг 64
3:2 Иван Маркович 84 

ЦСКА Стоян Колев, Апостол Попов, Александър Тунчев, Пламен Крачунов, Венцислав Василев, Стивън Сънди, Еденилсон Бергонси, Иван Стоянов, Тони Силва, Антон Карачанаков, Маркиньос;

БРЮЖ: 33. Куйович, 2.Дефау, 44. Мехеле, 40. Енгелс, 53. Ванденбуф, 3. Симонс, 6. Менегасо, 19. Йоргенсен, 17. Собота, 8. Рефаелов, 7. Васкес