Капитанът на ЦСКА Валентин Илиев подкрепи изцяло бившия си съотборник и свой добър приятел Емил Гъргоров, който си тръгна от клуба заради мизерията, налегнала "Армията".

Бадема напусна "Борисовата градина" със скандал, а железният защитник коментира днес своето становище по случая. Той изгледа контролата с Марек, но не взе участие в нея заради тежка травма.

"За да не се повтарям, вие като журналисти сте слушали интервюто на Гъргоров, аз мога да застана напълно и с цялата си отговорност зад неговите думи. И това, което казва той от първата до последната дума, е вярно. Вие знаете какво е казал. Аз най-откровено мога да заявя, че това е самата истина.

|Най-жалкото е, че ЦСКА освен че загуби от качествата му, ЦСКА загуби голям човек, голям лидер. Той влияеше най-положително на емоциите на отбора в съблекалнята. Аз се моля всеки ден за това – да се върне. Ако зависи от мен, ще тръгна пеша до София и ще го върна. Дай Боже той отново да бъде част от нашия отбор, защото с него отборът има съвсем друг облик. По-добре от мен никой друг не го познава. Просто златно момче.”

„Да, подкрепям Гъргоров и няма да се отметна от думите си. Мисля, че той не е направил нищо лошо. Изкараха го сребролюбец, но аз този човек го познавам много добре. Той даваше всичко за тоя отбор, и на терена, и извън него. Получиха се някои разминавания с Боровец. Вследствие той си тръгна, за съжаление.”

Вальо Илиев добави, че единственото условие, поставено от играчите пред ръководството, е да им се казва истината.

"Искрено се надявам пак да сме силен колектив. Ще видим, времето ще покаже. Нашето единствено условие през тази година беше просто да ни казват истината. Тук никога не е бил въпрос дали ще ни платите утре, други ден или след един месец. Те много добре го знаят. Ние знаехме от първия ден в какво състояние се намира отборът и никой не е имал намерение да ги изнудва. Той (Гъргоров) искаше съвсем друго – а не да ламти за пари.

"Клубът продължава да се намира в трудна ситуация и правим големи компромиси. Единственото ни условие беше да бъдат откровени с нас. Като трябва, ще чакаме 1-2-3-5 месеца, но след 5 месеца да се разберем като мъже. Но за 1 година имаше не едно-две разминавания. Аз ги разбирам, не им е лесно. Мога да ги поздравя, че се опитват и се борят. Но аз мисля, че ние най-малко сме заслужили някой да идва и да ни лъже в лицето.”

"Аз не съм говорил с никого. Единственото, което искам от тях, е когато има проблем и трудности… Ние сме хора, не сме чудовище. Може да седнем като хора и да се разберем. Ако го бяхме провели този разговор сега в Боровец, това нямаше да се случи. Ние сме проявявали разбиране и можем да проявим. Затова сме се събрали. Затова и треньорът постоянно говори за обединение. Тогава ще имаме резултати.

"Ако се разцепим, каквито и футболни качества да имаме, нищо няма да стане. Колективът е най-важното. Защо Лудогорец имат такива резултати?

"Не само защото имат качествени футболисти, а защото имат страхотен колектив. Защо ние постигнахме тези резултати през тази година? Защото бяхме супер колектив. Аз се надявам искрено и тази година да бъде такава. Защото ние сме хора тук, които наистина обичаме ЦСКА. Аз няма да се предам, ще се боря до края. Каквото зависи от мен, ще го давам и на терена, и извън терена. Но трябва всички да сме заедно.”

Централният защитник каза още, че се чувства много добре и възстановяването му протича по-бързо от първоначално предвиденото.

"Много добре се чувствам, нормално. Горе-долу след около месец докторът ми казва, че ще се върна, но това са предварителни прогнози. Когато се чувствам добре, физически и психически, мога да започна. Няма много време до първите мачове, ще гледам как ще протече възстановяването. Засега съм много доволен, вървя по-добре от предварителните прогнози.”