Лидерът във Втора лига Пирин Благоевград се закани да създаде проблеми на Левски в предстоящия двубой помежду им в турнира за Купата на България. В съобщение в профила на клуба в социалните мрежи, благоевградчани определиха предстоящия сблъсък като "зловещ". 

Ето какво написаха "орлетата" в своя профил

"Казват, че есента е сезонът на промяната. Когато дойде мач за Купата на България, Пирин също се променя. Независимо от моментното състояние и съперника, „орлетата“ са готови да защитят богатата си футболна история.

Съперникът е добре познат – Левски София, а историята между двата отбора в турнира е повече от пъстра. Срещи между „зелени“ и „сини“ са решавали участия на финал и съдбата на трофея. Нужно е само да споменем финала за Купата между двата отбора през 1994 г., или полуфиналния мач на стадион „Христо Ботев“ през сезон 2008/2009 г.

Досегашните сблъсъци за националния трофей са десетки наброй, а сега предстои нов епизод от това старо съперничество. Арената отново ще бъде „Христо Ботев“, трибуните пълни с верни фенове, а сблъсъкът на терена обещава да бъде зловещ...."

 

Двубоят мжеду Пирин и Левски е на 30 октомври от 17 часа на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.