Берое победи Левски като гост с 2:0 в мач от 13-ия кръг на Първа лига и продължава възходящия си прогрес с трети успех в последните четири мача. "Сините" от своя страна, показаха слабости в защита и тотална липса на идеи в атака, и така и не успяха да затруднят сериозно направилият силен мач на вратата на старозагорци Артур Мота.

В 25-та минута Джавад Ел Джемили опита да изненада вратаря на гостите с насочен удар по земя, но топката мина на сантиметри от страничната греда. Седем минути по-късно Колев комбинира с Лима в наказателното поле, последва удар на бразилеца, който обаче бе спасен от Артур Мота. В заключителните секунди на първото полувреме Цунами опита далечен удар, но мерникът му изневери.

Малко след подновяването на играта взаимодействие между Сангаре и Джемили изведе последния на стрелкова позиция, но Артур Мота реагира добре, за да спаси. Гостите отговориха с удар с глава на Скуадроне, който бе спасен с една ръка от Маркович. В 63-та минута гостите дочакаха своя миг след центриране отдясно, при което Пинеда бе достатъчно настойчив на далечната греда и вкара от няколко метра, давайки аванс на Берое.

Попадението стресна „сините“ и те се втурнаха в атака в търсене на гол. Действията в последната част на атаката бяха припряни и безидейни и доведоха до няколко далечни удара, които бяха спасени уверено от Артур Мота. В 83-та минута дойде и мигът в който гостите организираха бърза контра извела на стрелкова позиция Сантиаго Годой, който с лекота преодоля Маркович за 0:2. Попадението дълго време бе преглеждано за засада на нападателя, но в крайна сметка повторението показа, че голът е бил редовен.

До края на мача домакините останаха без добро положение пред съперниковата врата и оставят няколко сериозни въпросителни преди гостуването за Купата на България срещу Пирин идната сряда.

 

Голмайстори: 

0:1 Пинеда 63'

0:2 Годой 83'

 

ЛЕВСКИ:  Маркович, Майкон, ван дер Каап, Димитров, Цунами, Лима (Фадига), Галчев (Макун), Охене (Бала), Ел Джемили (Петков), Колев, Сангаре;

БЕРОЕ: Артур Мота, Саломони, Скуадроне, Чакартеги, Пачаме(Гаврилов), Годой, Ферер, Еспиноса (Сариеги), Пинеда (Белоти), Алгара, Сейхас.